A Bizottság az i2010 stratégia megvalósításában elért haladásról szóló éves jelentését a napokban tette közzé

Az Európai Bizottság közzétette második éves jelentését az i2010 stratégiáról (ez a digitális gazdaság fejlődését elősegítő európai uniós stratégia), amely áttekintést ad a tervezett napirend megvalósításában a Bizottság és a tagállamok által eddig elért haladásról.

A jelentés szerint az információs és kommunikációs technológiák (IKT) ágazata továbbra is túlszárnyalja Európa teljes növekedési rátáját, mintegy 50%-át adva az EU termelékenységében 2000-2004 között elért javulásnak. A jelentés szerint az egész ágazat „folyamatos növekedési pályán van”, oly módon, hogy a teljes IKT fejlődés élén a szoftver és IT-szolgáltatások állnak (+ 5,9 növekedési ráta 2006-2007-ben).

Az európai IKT-kutatás minden bizonnyal részesedik a Hetedik Keretprogramból történő támogatásból, de további erőfeszítésekre is szükség lesz, ha az EU kutatási kiadásait a GDP 3%-ára kívánja növelni.

A pozitív tendenciák ellenére a Bizottság nagyobb erőfeszítést igényel azoknak az akadályoknak az elhárítására, amelyek hátráltatják az online szolgáltatások összeurópai piacának kialakulását. A jelentés minden egyes EU ország tekintetében tartalmazza a megfelelő tájékoztatást.

Tovább >>

2007/04/12